Mirin webspace

Nejbohatší život má ten, kdo žije s minimem nároků

4. 1. 2008 Ostatní

Mazání elementu javascriptem

Protože jsem dopsal na blog ajaxové hodnocení článků, (Pro správnou funkci to asi bude chtít ruční reload stránek, změnily se nějaké javascript soubory), chvilku jsem se musel zabývat javascriptem, ve kterém nejsem žádný přeborník. Potřeboval jsem smazat nějaký html element přes javascript a nevěděl jsem, jak na to.

V javascriptu na mazání elementů v DOMu existuje funkce removeChild(), která se musí volat na objektu, který odpovídá rodičovskému elementu a jako parametr dostává objekt odpovídající elementu, který chceme mazat. Proto pro element, který chceme smazat, musíme získat rodičovský element a na něm zavolat naše removeChild(). Na internetu jsem našel vtipnou konstrukci, která to celé řeší.


 var elemForRemove=document.getElementById("elementId");
 elemForRemove.parentNode.removeChild(elemForRemove);

Na to hvězdičkové hodnocení článků jsem našel docela podrobný návod využívající zejména kaskádové styly (na které nejsem také žádný odborník). Docela vtipně se tam právě kaskádové styly používají takže po tom, co zveřejním zdrojáky, pokusím se o tom napsat pár článků, včetně způsobu začlenění do zend framework based projektu.


Komentáře (0)

Komentáře jsou uzavřeny.