Mirin webspace

Nejbohatší život má ten, kdo žije s minimem nároků

3. 11. 2011 PHP

Ternární operátor v 5.4 vylepšen

Před nedávnem vyšla beta 2 PHP 5.4 a přinesla další zajímavá vylepšení. Jedno z nich je callable type hint a druhé - světe div se - je vylepšení výkonosti funkce ternárního operátoru.

O problému s ternárním operátorem jsem psal. A voalá, co se nestalo, Arnaud Le Blanc konečně commitnul poměrně monstrózní patch, mimo jiné i do virtuálního stroje, který upravuje chování pole v ternárním operátoru, takže už by se pole nemělo pokaždé kopírovat. Extra jsem to netestoval, takže nevím, zda problém s velkými řetězci stále trvá, ale tipnul bych si že ano. Mimochodem mirror zdrojových kódů php-src na githubu už nějakou delší dobu zase funguje.

Další příjemné vylepšení je zavedení nového type hintu callable - viz. rfc na wiki. Pokud nějaká vaše metoda nebo funkce má mít jako parametr callback, tak ho budete moci pomocí tohoto nového type hintu vynutit. Jistě příjemné pro tvůrce knihoven a frameworků.

Aktualizace: V php internals mailing listu bylo potvrzeno, že úprava chování ternárního operátoru se týká jak polí, tak řetězců, takže sláva.


Komentáře (0)

Komentáře jsou uzavřeny.